Menu

Driva eget företag som programmerare

Programmerare är en eftertraktad yrkesgrupp. Enligt branschorganisationen IT- och Telekomföretagen kommer efterfrågan på programmerare bara att öka. Det underlättar att driva eget företag som programmerare om det är ett eftertraktat yrke. Oavsett om du redan driver ett eget bolag eller är i uppstartsfasen är företagslån från Qred ett alternativ för att kunna hjälpa bolaget på traven. Ett företagslån öppnar upp för många olika möjligheter. För många är ett banklån ibland en viktig form av extern finansiering. Det kan även i uppstartsfasen vara så att du behöver ett startkapital innan företaget fått in sina första uppdrag.

Varför företagslån

Företagslån fungerar som ett vanligt lån och pengarna kan ge en extra skjuts i rätt riktning. Det kan finnas många olika anledningar att ansöka om företagslån. Det kan vara så att företaget växer och det behövs mer personal. Då kan ett företagslån göra det möjligt att ha extrapersonal en viss tid. De ökande intäkterna kan då användas till att betala tillbaka lånet. Eller så kanske det är så att ny utrustning behöver införskaffas och det inte riktigt finns kapital i företaget för det. Kanske behöver du expertkompetens för ett specifikt uppdrag som du inte själv besitter. Då kan du använda företagslån för att finansiera en konsult under en kort tid. Detta är bra då du kanske inte kan eller vill anställa någon över en längre tid.

Driva eget företag som programmerare

Programmerare tillsammans med andra IT-yrken är som det ser ut idag ett framtidsyrke där det kommer att vara hög efterfrågan. Programmerare kan i framtiden bli ett yrke där det finns ett större behov än vad det finns programmerare. Det är många som väljer att starta eget företag direkt efter examen. Som egen företagare kan du ta olika uppdrag i början för att se vilken nisch du skulle vilja ha i ditt bolag. Att ha kunskap om mer än ett programmeringsspråk ger en bredare kunskapsbas och gör dig attraktiv. Det är en stor fördel om programmering är ett intresse.

Att ha kunskap inom andra liknande områden som exempelvis webbdesign är en bra bredd att ha då det gör att du kan kombinera webbdesign med att knacka kod. Att nischa in dig på nån eller några branschområden kan också vara fördelaktigt. Ofta kan det vara branschspecifik kompetens som har en avgörande roll i huruvida du får uppdraget eller ej. Ofta vill kunderna anlita konsulter som vet mycket om de tekniker eller tjänster som företaget använder. Förutom självdisciplin, att kunna jobba självständigt och att ha en god organisationsförmåga som egen företagare måste du i början sälja in dig hos dina potentiella kunder. Som egen företagare bör du också lära dig affärsutveckling och aktivt leta upp de projekt som kan ge dig den erfarenheten du behöver.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *