Menu

Lär dig programmera!

Att lära sig programmera är både roligt och nyttigt. Det finns många sätt att lära sig programmera. Förslagsvis kan du gå en högskoleutbildning inom området. Läser du till exempel ett ingenjörsprogram inom informationsteknik eller datateknik ingår det obligatoriska programmeringskurser i programmet. Det finns också fristående kurser på högskolor eller universitet som du kan läsa. För den som hellre lär sig på egen hand finns det gott om kurser på nätet där det lärs ut hur man programmerar. Välj gärna något vanligt programmeringsspråk som C# eller Java. Det har du stor nytta av även på arbetsmarknaden.

Ju tidigare du börjar desto bättre

Många anser att Programmering ska läras ut i grundskolan. Det finns många poänger med det. Ju tidigare man börjar desto lättare är det att lära sig programmera. Programmering kräver också mycket övning innan man blir duktig och därmed är det bra att börja i god tid så att man har möjlighet att öva mycket innan man kommer ut i yrkeslivet. På gymnasiet ges en del kurser i programmering men egentligen är det bra att börja tidigare än så. Om det inte finns några programmeringskurser på skolan där barnet går så går det alldeles utmärkt att börja öva på fritiden. De mest basala färdigheterna är inga problem att lära sig på egen hand.

Att kunna programmera är en efterfrågad kompetens

Duktiga programmerare är eftertraktade på arbetsmarknaden. Det innebär också att det är jobb som är relativt välbetalt. Dessutom har man nytta av programmeringskunskaper inom fler yrken än enbart renodlade programmeringstjänster. Om du jobbar med IT i någon form så är det väldigt nyttigt att ha kunskaper om hur programvara konstrueras. Det kan ge dig en stor fördel när något krånglar eller när det handlar om att skapa sig en förståelse för de bakomliggande mekanismerna hos ett IT-verktyg. Dessutom finns det många yrken där man jobbar med webb i en eller annan form. Då är det väldigt nyttigt att kunna lite webbprogrammering, som exempelvis PHP eller SQL.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *