Menu

Vad är programmering?

Programmering är något som berör alla människor i samhället varje dag. Det handlar exempelvis om att mobiltelefonen är programmerad för att fungera på ett visst sätt som gör det enkelt för användaren att kunna navigera mellan olika appar. Men det kan också handla om att en viss fabrik ska vara så effektiv som möjligt genom datoriserade maskiner som styr över produktionen. Därför kommer denna artikel kolla närmre på hur pass viktigt programmering är i samhället.

Programmering och tillverkning

De senaste åren har det blivit väldigt populärt att handla online. Numera går det att köpa allt från mat, skor och träningsmaskiner direkt på nätet, varefter produkterna levereras hem till dörren. I själva verket ligger det väldigt mycket programmering bakom både tillverkningsprocessen och försäljningsprocessen. När det exempelvis kommer till att köpa kartonger kräver detta att säljarens hemsida som säljer varan vet hur många kartonger som finns kvar i lagret. När någon väl genomför ett köp på nätet måste också lagret informeras, vilket i sin tur gör att produkten kan skickas ut. Genom att programmera mjukvaran i olika datorer och informationssystem går detta att göra väldigt effektivt. I sin tur innebär det att företag inom branschen kan tjäna mer pengar, samt att privatpersoner kan köpa produkter till ett lägre pris.

Programmering av telefoner

Den allra viktigaste produkten i vardagen för många människor är mobiltelefonen. Den har nämligen utvecklats så pass mycket att den anses vara en förlängning av människor. Genom de olika apparna går det exempelvis att kommunicera med människor i hela världen, oavsett var de befinner sig. Allt detta har möjliggjorts med hjälp av programmering, då de olika apparna är uppbyggda på ett visst sätt som tillåter olika transaktioner och informationsutbyten. Utan programmering skulle samhället inte ha kommit så långt som det har idag, därför bör också tekniken uppskattas, och tas för given.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *