Menu

Bitcoin

Bitcoin är en så kallad kryptovaluta. Alltså en valuta som kännetecknas av att den inte representeras av fysiska föremål utan bara existerar i elektronisk form. Värdet på bitcoins har fluktuerat kraftigt under de senast åren men i år har det ändå varit en stark uppgång. Många klippare har blivit rika på att investera i denna valuta. I den här bloggposten ska vi bland annat titta på varför denna valuta stigit så högt i kurs och på vad som kännetecknar kryptovalutor. Bitcoin är nämligen inte den enda utan det har tillkommit flera liknande.

Vad innebär kryptovalutor?

De olika ländernas valutor är sammankopplade med varandra och påverkas även av det världsekonomiska läget. I tider av politisk och ekonomisk oro kan valutor tappa mycket i värde. Kryptovalutor står på sätt och vis utanför detta komplicerade system och många investerare satsar på till exempel bitcoins för att det anses mer stabilt i dagens läge. Detta gäller särskilt nu när det verkar som att den konkurrerande kryptovalutan Ether har problem. utmanaren håller inte måttet, helt enkelt. Ether tappade 99 % av sitt värde på kort tid för inte så länge sedan. Tidigare har även bitcoin drabbats av väldigt kraftiga svängningar i värde men sett över tid har utvecklingen varit enormt positiv för denna mycket intressanta valuta.

Fördelar med bitcoins

Om du Jämför lån med Sambla, som är en effektiv jämförelsetjänst, kommer du garanterat att bli erbjuden lån som passar utifrån den ekonomiska situation du befinner dig. Vi kan tacka den snabba utvecklingen inom IT för detta. Kryptovalutor som bitcoin är en annan stor nyhet inom ekonomi som drivits av teknisk utveckling. Bitcoins anses vara väldigt säkra, det är inte pengar man kan bli av med på samma sätt som när det gäller fysiska sedlar. Som vi redan varit inne på tyder mycket på att bitcoins kan komma att klara en storskalig bankkrasch där de flesta andra valutor kollapsar. Antalet butiker som accepterar bitcoins växer. Man kan till exempel handla e-handelsgiganter som Amazon, med bitcoins. Det finns till och med kontantautomater som låter dig växla bitcoins mot sedlar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *