Menu

Skapa en egen app

Strömbackaskolans elever får egen app, har vi kunnat läsa i media. Det är bara ett av väldigt många exempel på hur appar nu letat sig in i undervisningen och många andra vardagliga sammanhang. Om man är en van app-, dator-, smartphone- eller tabletanvändare har man säkert någon gång fått en idé om en app som skulle kunna lösa ett specifikt problem, eller skapa värde på annat sätt. I den här texten ska vi se på några av de möjligheter man har om man vill ta fram en helt egen app.

Tekniska kunskaper och goda idéer

Uppfinningsrikedom och fantasi är det enda som krävs för att komma på en idé som kan omsättas i en app. Det finns många exempel på appar som utvecklar sig till miljardprojekt och som spritt sig till användare världen över. Att ta sig från idéstadiet till en app klar för nedladdning är dock en lång resa som kräver stort tekniskt kunnande. Har man en idé och vill förverkliga den snabbt kan man antingen betala för att få den utvecklad eller sälja in den hos ett företag som konstruerar appen i utbyte mot en stor procentandel av de framtida intäkterna. En längre väg att gå är att själv lära sig att programmera appar. Vet du vilken plattform du vill att appen ska vara anpassad för? Det påverkar vilket programmeringsspråk du behöver lära dig. Det bästa sättet att lära sig programmera är faktiskt att använda en app utvecklad för ändamålet. Det finns appar för det mesta idag, gör en radonmätning och använd en app för att få ut extra mycket information av resultatet.

whatsapp_chattingDe flesta använder flera appar varje dag

Det är oftast värt besväret att hänga med i den tekniska utvecklingen. Vi har upptäckt att en ny app hjälper till att göra internet trevligare och nästan oavsett vad du är intresserad av finns det i dagsläget appar som hjälper dig att få ut lite mer av ditt intresse. Många framgångsrika entreprenörer gör idag riktigt bra affärer genom att utveckla appar. Om man är helt utan teknisk kompetens kan det dock vara ganska dyrt och riskabelt att ge sig in på app-marknaden eftersom utvecklingskostnaderna kan vara mycket höga. Den som bestämmer sig för att satsa på outsourcing och låta andra utveckla appen kan välja mellan utvecklingsteam i många länder. Ofta är det billigt att använda sig av programmerare i länder som t.ex. Indien. För andra är det avgörande att kunna kommunicera, ansikte mot ansikte, med företaget som man anlitar för uppdraget. Den som vill utveckla en app har alltså mycket att fundera över.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *